برای لاغر شدن اصول و نکاتی خاصی وجود دارد که با رعایت کردن آن می توان به نتیجه مطلوب رسید. یکی از فاکتور های مهم و اساسی در رژیم های لاغری، نان است. نان در سفره ایرانیان نقش بسزا و پر رنگ تری نسبت به سایر کشور ها دارد. اکثر ایرانی ها به دلیل مصرف بالای نان و برنج به چاقی مبتلا می شوند. در نتیجه با کنترل آن می توان فرآیند کاهش وزن را تسریع کرد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که برای کاهش وزن نباید به طور کامل نان را از رژیم غذایی حذف کرد. چرا که حذف نان باعث ایجاد سوء تغذیه می شود و می تواند برای سلامت بدن بسیار مضر باشد.
خصوصیات نان رژیمی
زمان انتخاب نان های رژیمی باید به یک سری نکات کلی توجه کنید. در نتیجه بسته بندی نان را به دقت بخوانید تا در تولید نان، موارد زیر رعایت شده باشد.
- باید آرد کامل یا همان آرد سبوسدار به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده نان به کار رفته باشد. چراکه نان سبوسدار قند خون را ثابت نگه می دارد و برای کاهش وزن خوب است. آرد سبوسدار یا آرد کامل به آردی گفته می شود که در تولید آن پوسته گندم از آن جدا نشود. این نوع نان ارزش غذایی بالایی دارد.
- باید در هر برش از نان ۳ تا ۵ گرم فیبر وجود داشته باشد.
- همچنین در هر گرم نان باید ۳ تا ۶ گرم پروتئین وجود داشته باشد.
- نباید هیچ افزودنی مثل روغن یا شکر به نان اضافه شود.
اشتباهات رایج در مصرف نان
برخی افراد تصور می کنند می توانند به هر اندازه که می خواهند نان های رژیمی را مصرف کنند. اما باید بدانید مصرف نان رژیمی هم باید کنترل شده باشد. نکاتی که باید در زمان خرید نان رژیمی به آنها توجه کنید:
- هر چقدر که نانی که انتخاب می کنید دانه های بیشتری داشته باشد کالری آن نان بیشتر است. برای مثال دانه هایی نظیر آفتابگردان، کنجد، گردو و … کالری بالایی دارند. در نتیجه خوردن مقدار زیادی از آنها برای رژیم غلط است.
- نان های خشک مانند نان سوخاری به دلیل نداشتن آب، کالری بالاتری نسبت به نان های دیگر دارند.
- صرفا ذکر شدن نان رژیمی بر وری بسته بندی، دلیلی بر رژیمی بودن آن نیست. در هنگام خرید نان با هدف رژیمی بودن باید نانی را انتخاب کنید که حس سیری بیشتری را در شما ایجاد کند. این عامل باعث می شود که مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید و کمتر غذا بخورید و کالری کمتری در روز مصرف کنید.
در ادامه مطلب به معرفی چهار نوع نان میپردازیم که تمام ویژگی های لازم برای رژیم را دارند.
بهترین نان ها با ویژگی رژیمی بودن
۱. نان کامل یا سبوس دار
همانطور که گفته شد این نان حاوی فیبر و پروتئین می باشد. این مواد باعث ایجاد حس سیری در شما می شود. این احساس سیری باعث می شود کالری کمتری مصرف کنید. همچنین این نان انتخابی خوبی برای افراد دیابتی نیز به شمار می آید.
۲. نان چاوردار
این نوع نان نیز ارزش غذایی بالایی دارد. چاودار مانند گندم است اما معمولا تیره تر از آن است. این نان نیز حس سیری زیادی به شما می دهد که این عامل به کمتر خوردن شما کمک می کند. نان چاودار فیبر زیادی دارد و به همین خاطر می تواند یبوست را کاهش دهد. این نان نیز مانند نان سبوس دار تاثیر کمتری بر قند خون دارد.
۳. نان جو
این نان ترکیبی از جو دوسر، آرد گندم کامل، مخمر و آب و نمک است. جو دو سر ماده ای مغذی است که برای سلامتی بسیار مفید است.
جو سرشار از فیبر، منیزیم، ویتانین B1، آهن و زینک است. بنابر تحقیقات خوردن جو می تواند سطح چربی بدن را کاهش دهد. همچنین برای کاهش فشار خون بالا نیز موثر است.
۴. نان کتان
این نان از ترکیب آرد گندم کامل و دانه های کتان درست می شود. دانه های کتان ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامتی بسیار مفید هستند. این دانه ها سرشار از امگا-۳ هستند. دانه های کتان باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود. باید توجه کنید که این نان به همراه آرد کامل و بدون هیچ گونه افزودنی چاق کننده ای مانند شکر درست شده باشد.
جمع بندی
- به طور کلی می توان گفت وجود کربوهیدارت در نان می تواند باعث ایجاد حس سیری شود و به همین دلیل نان جو برای رژیم انتخاب خوبی است.
- همچنین نان های سبوس دار قند خون را ثابت نگه می دارند و برای لاغری نیز خوب عمل می کنند. در نتیجه انتخاب دیگر شما می تواند نان های سبوسدار نیز باشد.
- سعی کنید نانی که انتخاب می کنید دارای ۱۰۰٪ آرد گندم کامل باشد.
- اگر به دنبال نانی برای رژیم و کاهش وزن خود هستید بهترین گزینه ها برای شما، نان چاودار، نان سبوس دار، نان کتان و نان جو است.